Beginpagina

ZONDER ZIEL DIAGNOSES "MEDICATIE" SHOCKS WAT WEL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


In 1879 verklaarde professor Wilhelm Wundt, werkzaam aan de universiteit van Leipzig, Duitsland,  dat de gedachten van de mens, zijn persoonlijkheid en zijn gedrag, niets meer waren dan chemische reacties in de hersenen. Hij creëerde een nieuwe wetenschap, gebaseerd op de gedachte dat de mens een dier zonder ziel was dat, net als een dier, getraind kon worden – niet om een denker te worden, maar om getraind te worden.  

Vanuit de hele wereld kwamen studenten om Wundt’s nieuwe definitie van de mens als een zielloos organisme te bestuderen. Deze “wetenschap zonder ziel” heeft geleid tot de hedendaagse psychiatrie, waar technieken om gedrag en emoties aan te passen aan de subjectieve eisen van de behandelaars, nog jaarlijks miljarden opleveren voor onderzoek en behandelingen.

Deze theorie stelt kortweg dat het individu niet langer  verantwoordelijk is voor zijn gedrag en zijn daden maar dat chemische reacties in de hersenen hiervoor verantwoordelijk zijn. Dit betekent dat niet u besluiten neemt maar een chemisch stofje dat, in een gunstig geval, de juiste beslissingen neemt en in een ongunstig geval, tot verkeerde besluiten komt. 

De psychiatrie komt met theorieën over "chemische onevenwichtigheid in de hersenen" en geeft schaamteloos toe dat ze hiervoor geen degelijk wetenschappelijk bewijs heeft. 

Heeft u zelf absurde ervaringen in de psychiatrie?

Als u, uw familieleden, uw vrienden of bekenden, een slechte ervaring hebben met de psychiatrie en u uw ervaring bekend wil maken, mail mij, zie de beginpagina