BEGINPAGINA ZONDER ZIEL DIAGNOSES "MEDICATIE" SHOCKS WAT WEL

Ga bij "vreemd" of afwijkend gedrag zonder duidelijk aantoonbare aanwijzing, eerst naar een kundig arts voor een grondig lichamelijk onderzoekHeeft u zelf absurde ervaringen in de psychiatrie?

Als u, uw familieleden, uw vrienden of bekenden, een slechte ervaring hebben met de psychiatrie en u uw ervaring bekend wil maken, mail mij, zie de beginpagina

Ook voor eventuele vragen en reacties

Links

Verklaring van een ervaringsdeskundige:

https://www.youtube.com/watch?v=7-EezNJyvfU

 

 
www.tekeertegendeisoleer.wordpress.com  
 
http://www.wnusp.net/index.php/introduction-to-wnusp.html

  

 

Het leven is vol problemen die overweldigend kunnen zijn daarom is het belangrijk dat je je realiseert dat de psychiatrie, haar diagnoses en haar drugs geen oplossingen bieden. De drugs kunnen op chemische wijze de symptomen onderdrukken; ze kunnen onze problemen niet voor ons oplossen en zullen dat ook nooit kunnen. Als de werking van de drugs afneemt blijkt het probleem er nog te zijn. Met andere woorden ze bieden geen oplossingen voor onze problemen.

Ondertussen zijn er talloze veilige en werkende alternatieven, daar zul je echter nauwelijks iets van horen vanuit de psychiatrie.

 “Wanneer iemand depressief blijft ondanks normale pogingen om het probleem te verhelpen, moet er een fysieke oorzaak voor de depressie verondersteld worden,” verklaart een alternatieve geestelijke gezondheidsgroep op hun website. Op de website wordt een lijst met mogelijke lichamelijke oorzaken voor depressies aangegeven, waaronder: voedingstekorten, gebrek aan beweging, schildklierproblemen, slecht functioneren van de klieren, hormonale stoornissen, een te laag suikergehalte, voedingsallergieën, zware metalen, slaapstoornissen, infecties, hartproblemen, longziekten, diabetes, chronische pijn, multiple sclerose, de ziekte van Parkinson, beroertes, leverziekten en zelfs psychiatrische middelen.

Dr. Thomas Dorman, een internist, stelt: “...emotionele problemen, samen met een chronische ziekte of pijn, kunnen het temperament van de patiënt  veranderen. In mijn praktijk ben ik talloze patiënten tegengekomen met chronische rugklachten die het etiket neurotisch opgeplakt hadden gekregen. Een typerende uitspraak van dit soort patiënten is: “Ik dacht dat ik echt gek werd”. In veel gevallen zal het “simpelweg een niet ontdekt probleem met de rug zijn”.

Kinderen kunnen veel problemen hebben die lijken op de symptomen van het zogenaamde “ADHD”, maar die in feite of een allergische reactie, een tekort aan  vitaminen of aan voedingsstoffen in het lichaam is. Hoge percentages lood in de omgeving kunnen een risico zijn voor kinderen op het gebied van slechte schoolresultaten en delinquent of onhandelbaar gedrag. Hoge kwik percentages in het lichaam kunnen agitatie veroorzaken. Pesticiden kunnen nervositeit, slechte concentratie, geïrriteerdheid, geheugenproblemen en depressies veroorzaken. Teveel suiker kan een kind “overactief” of “hyper” maken.

Vaak hebben kinderen eenvoudigweg onderwijskundige oplossingen nodig. Tutoring en leren hoe ze effectief kunnen studeren kunnen kinderen een leven onder invloed van psychiatrische drugs besparen. Als een kind problemen heeft in de klas kan dat komen omdat hij erg creatief is, of hoogbegaafd en meer stimulatie nodig heeft.

Psychiatrische behandelingen zouden beoordeeld moeten worden op de mate waarin ze mensen beter, sterker en meer verantwoordelijk maken en hun geestelijk welzijn vergroten. Hierdoor zal ook de maatschappij sterker en beter worden. Een genezende behandeling moet in een kalme omgeving plaatsvinden, die gekarakteriseerd wordt door tolerantie, veiligheid, zekerheid en respect voor de rechten van mensen.  

Als u nog nooit een psychiatrisch medicijn hebt genomen, begin er niet aan, in ieder geval niet voordat u er alles over gelezen heeft

Doe ook het volgende:

 

1. Laat een volledig en grondig lichamelijk onderzoek doen en ik bedoel volledig. Bloedonderzoek, alles.

Ga na of er iets lichamelijk mis is dat gecorrigeerd kan worden en dat de katalysator zou kunnen zijn van uw lichamelijke, emotionele of mentale moeilijkheden. En natuurlijk, als er een gezondheidsprobleem wordt ontdekt, zult u dit moeten aanpakken. Als de arts u te snel bewustzijnsveranderende medicijnen aanbiedt als deel van de aanpak, weiger deze dan en zoek een andere arts.

 

2. Kijk nauwkeurig naar uw eetpatroon! U bent wat u eet. Als uw dagelijkse voedsel bijvoorbeeld veel suiker bevat, zou u zich ervan bewust moeten zijn dat suiker een groot effect heeft op emoties en mentale toestand. Een plotselinge “dosis” geraffineerde suiker, zoals gebruikt in frisdranken en toetjes, kan u een “kunstmatige” energiekick geven... die een uur of zo later plotseling in elkaar klapt en u moe en leeggezogen achterlaat.

Het constant nemen van suiker (twee of drie keer per dag is te veel) kan uw bijnieren uitputten en deze heeft u zeer hard nodig om u energie te geven. Dit kan leiden tot een soort chronische uitputting. En dat alles van suiker. Begin met het verwijderen van suiker uit uw dagelijkse voedsel en doe dit grondig voordat u zelfs maar denkt aan het nemen van medicijnen!

Cafeïne is nog zo’n “slechterik” in dit verhaal. Cafeïne, dat voorkomt in koffie, thee, de meeste frisdranken en chocolade, is een stimulerend middel. Net als suiker geeft het u een tijdelijk piekgevoel, om u vervolgens in de steek te laten als u het lichaam onder grote stress plaatst. Het alleen weglaten van cafeïne en suiker uit uw dagelijkse voedsel zal (na een week) helpen om u veel beter te voelen en meer in controle over uw eigen energie en gedachten geven. (Sommige mensen ervaren hoofdpijn als ontwenningsverschijnsel wanneer ze stoppen met cafeïne. Dit gaat meestal in een paar dagen over, maar kan heftig zijn. Als u eraan twijfelde dat cafeïne als drug kan werken, denk dan nog eens na.)

Voedselallergieën kunnen grote schade aanbrengen aan uw lichaam en een sterk negatief effect hebben op uw emoties. Het lichaam kan allergisch zijn voor vrijwel alles dat u kunt eten! Maïs, melkproducten, diverse soorten fruit of groente, schaaldieren, diverse kruiden. Het samenwerken met een voedingsdeskundige, iemand die werkelijk gespecialiseerd is in de effecten van voedsel op het lichaam, kan u helpen om een voedselpatroon samen te stellen dat werkelijk voor u zal werken en veel van de symptomen oplossen waarvoor vaak medicijnen worden voorgeschreven.

 

3. Beweeg! Het menselijk lichaam is bedoeld om in beweging te zijn. Het is in feite gemaakt en ontworpen voor beweging. Als u over het algemeen een zittend leven leidt, krijgt uw lichaam niet wat het qua beweging nodig heeft. Hierdoor kunnen diverse gifstoffen zich in de spieren en in het gehele lichaam ophopen. Deze afvalstoffen kunnen grote schade aanrichten aan het lichaam in het algemeen en kunnen ook diverse soorten depressie veroorzaken.

 

4. Zorg dat u slaapt. Het lichaam heeft slaap nodig. De benodigde hoeveelheid slaap verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen hebben acht, of zelfs tien uur nodig, om zich goed te voelen. Anderen lijken met minder toe te kunnen. Maar ononderbroken en rustgevende slaap, genoeg om werkelijk effectief voor jou te zijn en om helder de dag door te komen, is een noodzaak. Doe wat er maar nodig is om dit voor elkaar te krijgen. Ga vroeger naar bed. Drink warme melk, of thee. Draag oordopjes. Doe alles wat je zou kunnen doen om ’s nachts rust te krijgen!

Neem geen medicijnen om je slaap te bevorderen. Deze zijn bijna allemaal verslavend en het zijn gifstoffen. Lees liever een goed boek. Ga met een tentje naar het platteland. Koop een landhuis. Hoe je het ook voor elkaar krijgt, zorg dat je iedere nacht voldoende slaapt.

 

De kans is groot dat u door met alleen deze vier dingen te beginnen: een volledig lichamelijk onderzoek, veranderingen in uw eetgewoontes, voldoende slaap en extra beweging (tenminste 30 tot 60 minuten per dag – bij voorkeur aerobics als u dat aan kunt), uw gezondheid enorm zult verbeteren. 

Dit lijkt u misschien voorspelbaar en zelfs banaal advies. Het zij zo. Doet u werkelijk al deze dingen? Heeft u ooit zelfs maar een maand lang een echt gezond voedingspatroon en beweging geprobeerd om te zien welke effecten dit nu werkelijk op uw welzijn zou hebben. Zo niet, dan zou u dat zeker moeten doen voordat u zelfs maar overweegt om medicijnen te nemen om uw probleem aan te pakken!  

We willen allemaal simpele, direct werkende en gemakkelijke oplossingen voor onze problemen. Een “instant genezing”, een “wondermiddel” klinkt zeer aanlokkelijk, nietwaar? “Neem vijf pillen en raak die overtollige kilo’s kwijt” ... “Neem deze fraaie rode pilletjes en slaap beter”... “Neem deze pillen en u wordt gelukkiger”.

Bedenk alstublieft dat alle bewustzijnsveranderende medicijnen drugs zijn. Ze zijn onnatuurlijk voor het lichaam, het zijn gifstoffen. Ze voegen niets toe aan uw gezondheid of welzijn, ze vallen het lichaam aan en brengen het schade toe. Zou het niet verstandiger zijn om dingen in uw lichaam te stoppen, zoals het juiste voedsel, die u helpen de dag door te komen? Zou het niet beter zijn u een beetje in het zweet te werken door te rennen of te zwemmen of wat ook maar uw favoriete manier van bewegen is, dan om een gifstof in te nemen om u “opgewekter” te voelen?

Bent u niet een beetje te slim en te begaan met uw eigen veiligheid en welzijn om te springen als een arts “spring” zegt – ook al verklaren de papieren aan zijn muur dat hij een “expert” is? Heeft u ooit meegemaakt dat een arts (of psycholoog of psychiater) het bij het verkeerde eind had?

De afgelopen jaren heeft de Food and Drugs Administration (FDA) diverse nieuwe waarschuwingen aangaande psychiatrische medicijnen gepubliceerd, die eerder in de wind werden geslagen.

Het is uw lichaam.

Goede voedingsstoffen, die samenwerken in combinatie met een gezond eetpatroon en beweging. Als u al deze dingen samenvoegt  zult u zich lichamelijk sterker voelen en emotioneel en mentaal  alles beter op een rijtje hebben. Sla de medicijnen maar over.