BEGINPAGINA ZONDER ZIEL DIAGNOSES "MEDICATIE" SHOCKS WAT WEL
Psychiaters en psychologen gebruiken de DSM  (diagnostisch handboek) om wereldwijd 450 miljoen mensen het etiket “geestelijk ziek” op te plakken – een aantal dat gelijk is aan de bevolkingen van Frankrijk, Italië, Duitsland, Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk en Rusland samen.

dr. julian whitaker, arts, directeur van het Wellness Instituut. "Ze creëren deze groepen van ziektes en ze komen samen en ze stemmen daarover. “Is dit een ziekte? Iedereen die het ermee eens is, zeg ‘Ja’.”

69% van alle psychiaters die besluiten welke “stoornissen” er in de DSM-versie 5 opgenomen zijn, hadden financiële banden met ten minste één farmaceutisch bedrijf.

dr. paula caplan. professor in de psychologie, brown universiteit. "Er bestaat niet zoiets als een geestelijke stoornis. Een geestelijke stoornis is wat iemand anders ook maar zegt dat het is en als de persoon die zegt dat dit een geestelijke stoornis is, maar voldoende macht en invloed heeft, dan geloven mensen; O, dat is een geestelijke stoornis”.

leifer, psychiater. “Het is niet dat er enige studie van weefsel bestaat of enige studie van het lichaam of enige studie van materie. Het zijn allemaal categorieën die verzonnen zijn. Ze zijn simpelweg verzonnen. Er wordt door psychiaters over besloten en over gestemd".

 
Heeft u zelf absurde ervaringen in de psychiatrie?

Als u, uw familieleden, uw vrienden of bekenden, een slechte ervaring hebben met de psychiatrie en u uw ervaring bekend wil maken, mail mij, zie de beginpagina

DSM-5

De laatste versie van het psychiatrisch handboek

 

WAT IS PSYCHIATRIE?

In het woordenboek wordt psychiatrie gedefinieerd als de medische tak die zich bezig houdt met de behandeling van psychische stoornissen. Hetzelfde woordenboek definieert geneeskunde als de wetenschap die ziekten voorkomt, behandelt en geneest.

Waar de doorsnee geneeskunde zich bezighoudt met ziekten zoals suikerziekte, bronchitis en hepatitis, houdt de psychiatrie zich bezig met geestelijke stoornissen. Dit verschil maakt dat de psychiatrie iets geheel anders is dan geneeskunde.

Bijvoorbeeld, van medische ziekten wordt niet gezegd dat ze bestaan alleen omdat artsen zeggen dat ze bestaan of omdat dit de opinie is van een medische organisatie. Het bestaan van medische ziekten wordt altijd bewezen door middel van objectieve bewijzen zoals lichamelijke pathologie (ziekteleer) en hebben verschillende wetenschappelijk aantoonbare, observeerbare en voorspelbare symptomen.

Psychiaters verklaren daarentegen dat geestelijke en emotionele problemen veroorzaakt worden door ziekten of een chemische onevenwichtigheid in de hersenen, ondanks het feit dat het bestaan van dit soort hersenziekten of aandoeningen nog nooit is bewezen. Van geen van de geestelijke stoornissen uit de DSM van de Amerikaanse Psychiatrische Associatie (APA), is ooit bewezen dat ze bestaan als lichamelijke ziekte.

De zogenaamde “symptomen” die beschreven staan bij elke stoornis uit de DSM zijn slechts observaties van menselijk gedrag, iets waarvoor geen psychiatrische “expertise” nodig is. Er is nooit een wetenschappelijk verband aangetoond tussen deze symptomen en afwijkingen of ziekten aan de hersenen. Het DSM pakt simpelweg een aantal gedragskenmerken bij elkaar en plakt er het etiket geestelijke stoornis op.

Afgeschilderd als diagnostische hulpmiddel, wordt de DSM niet alleen gebruikt om geestelijke ziekten te diagnosticeren en een behandeling voor te schrijven, maar ook om gevechten over de voogdij van de kinderen op te lossen, zaken aangaande discriminatie gebaseerd op een vermeende psychische handicap op te lossen, bewijsmateriaal aan rechtszaken toe te voegen, onderwijs te wijzigen en nog veel meer. Inderdaad wordt, wanneer er een psychiatrische mening wordt gevraagd of gegeven, de DSM tevoorschijn gehaald en steeds meer geaccepteerd als het laatste woord over geestelijke gezondheid, geestelijke gestoordheid en zogenaamde geestelijke ziekten.